چهارشنبه ,۱۷ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / خانواده / ❤️ بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟
بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟

❤️ بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟

افسردگی پس از طلاق صحت علمی ندارد و تصور غالب مردم مبنی بر این موضوع اشتباه است. در بیشتر این جدایی ها طرفینی که سابقه اختلالات روحی ندارند، شاهد هیچ گونه عارضه شدیدی نخواهیم بود.

این روزها میتوان با قطعیت بیشتری گفت که افراد با سابقه اختلالات اعصاب و روان، با احتمال بیشتری به دنبال جدایی از همسران خود مبتلا به افسردگی خواهند شد. این موضوع از نظر علمی نیز به اثبات رسیده است و در مجلات معتبر مانند دانش روانشناسی بالینی منتشر شده است.

بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟

همانطور که David Sbarra محقق دانشگاه آریزونا گفته است، ” وقایع استرس‌زا در زندگی و به ویژه آنهایی که به ارتباطات عاطفی انسان مربوط می‌شوند، بالاترین ریسک ایجاد پریشانی‌های احساسی از جمله افسردگی بالینی را به همراه خواهند داشت “

احتمال بروز افسردگی پسا طلاق تنها در آن دسته از زوجینی وجود دارد که در دوران قبل از ازدواج و یا حتی طی آن مراحلی از ابتلا به این بیماری را داشته اند.

بر اساس مقالات صورت گرفته انجمن روانشناسی آمریکا، چنین یافته هایی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا نشان دهنده تصور غالب مردم مبنی بر ابتلای قطعی به افسردگی بوده و در اکثر موارد بین افرادی که سابقه اختلالات روحی نداشته اند، شاهد هیچ گونه عارضه شدیدی نخواهیم بود.

بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟

اما چرا سابقه قبلی تا این حد مهم است ؟

افرادی که پیش تر فازهای متفاوتی از افسردگی را تجربه کرده اند، در آینده نیز ظرفیت روانی کمتری برای رویارویی با عوارض ناخواسته دوران پس از طلاق خواهند داشت. قطعاَ اینگونه افراد نیازمند حمایت بیشتری از جانب خانواده بوده و جلسات مشاوره درمانی نیز می تواند یاری رسان اساسی باشد.

اخیرا مطالعه ای در مجله بهداشت و رفتار اجتماعی به چاپ رسیده است و نشان میدهد افرادی که از همسر خود جدا شده اند، ۲۰ درصد بیش از اشخاص متاهل به بیماری های مزمن مانند عوارض قلبی- عروقی، دیابت و سرطان مبتلا خواهند شد.

به طور کلی سطح شادمانی در افراد با نزدیک شدن آنها به زمان مقرر شده برای طلاق کاهش می یابد. البته در صورتی که زوجین از آگاهی و مهارت کافی برخوردار باشند، می توانند عوارض روحی – روانی طلاق را به حداقل میزان ممکن کاهش دهند و ظرف مدت زمان کوتاه به زندگی عادی خود برگردند.

با ما همراه باشید تا در ادامه نگاهی به موثرترین روش های اثبات شده داشته باشیم.

بعد از طلاق و جدایی چه کنیم؟

۱. سرگرمی‌های متفاوت و مورد علاقه افراد

درواقع از بهترین روش های کاهش اضطراب و جلوگیری از ابتلا به امراض روحی پس از طلاق، “خود سرگرم‌ سازی” می باشد.

۲. استمرار کار و فعالیت

یکی از مهم ترین بخش هایی که زوج ها بعد از طلاق از یکدیگر با آن رو به رو می شوند، چگونگی استمرار شغلی می باشد. طبیعی است که جدایی باعث شود میل به هیچ کاری نداشته باشید و حضور در اجتماع برای شخص دشوار باشد.

کار خارج از خانه شما را وادار به استفاده از رفتار های اجتماعی می کند. ناخواسته باید با همکاران خود گفت و گو کنید و بخشی از محیط کارتان باشید. این اجبار در ابتدا ناخوشایند خواهد بود، اما به تدریج ذهن تان را مشغول کرده و احتمال افسردگی را کاهش خواهد داد. پس در نظر داشته باشید که حتماً خود را ملزم به ادامه کار و فعالیت کنید. می توانید برای این موضوع از دوستان و آشنایانتان استفاده کنید.

۳.  برنامه‌ریزی برای کار

یکی از روش های مهم بعد از جدایی و جلوگیری از افسردگی، برنامه ریزی است. به طور کلی تنظیم برنامه ریزی برای هرچیز. این متد به خصوص برای کسانی که به افسردگی پسا طلاق مبتلا می شوند، توصیه می شود. باید برای هر کاری برنامه ای دقیق تهیه شود. می توانید یک تقویم برداشته و تمام روزهای آن را یادداشت نویسی کنید. در نظر داشته باشید برنامه ریزی برای آینده، به محقق شدن آنها کمک خواهد کرد.

۴. انجام سازماندهی مجدد

یک روش کاربردی برای پایان دهی به غم و اندوه به جا مانده از رابطه، پاک کردن گالری تصاویر، آلبوم ها و هر گوشه ای از خانه که خاطره ای را با خود دارد. البته نیازی نیست همه این کارها را  در شب اول انجام دهید. می توانید هر چیزی که شما را به یاد همسر سابق تان می اندازد، با وسیله ای جدید جایگزین کنید. می توانید با برنامه ریزی این کار را آسان تر انجام دهید.

۵. استراحت و بدست آوردن انرژی مجدد

اگر بخواهیم صادق باشیم، این دشوارترین کاری است که باید انجام داد. به طور کلی علاوه بر لزوم حمایت اعضای خانواده و دوستان، شما نیازمند استراحت و بازیابی مجدد انرژیتان هستید. برای ساده تر کردن این مورد میتوانید فعالیت‌های ضروری زندگی خود را تا جای امکان ساده ‌سازی کنید.

با سپاس از همراهی شما

به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *