شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که منظور از احترام در خانواده چیست و چرا اینقدر روی آن تاکیدو اصرار می شود؟ احترام در خانواده یعنی تمام اعضا بر اساس قاعده خاصی با یکدیگر رفتار کنند که در نهایت موجب ایجاد آرامش در خانواده باشددر واقع احترام گذاشتن در خانواده یکی از بهترین روش های ابراز عشق در خانواده است که اگر با حساسیت انجام گردد نتایج بسیار خوبی به همراه خواهد داشت.
پادکست احترام در خانواده به چه معناست ؟؟ را ، بشنوید :
دلیل اهمیت احترام گذاشتن به یک دیگر در خانواده
دریافت احترام از دیگران مهم است زیرا به ما کمک می کند احساس امنیت کرده و ابراز وجود کنیم و اعتماد به نفس را در خودمان رشد دهیم . احترام گذاشتن به افراد مهم زندگی به ما می آموزد که چگونه به دیگران احترام بگذاریم.احترام به این معنی است که کسی را به خاطر آنچه که هست قبول می کنید، حتی اگر با شما متفاوت باشد یا با او موافق نباشید. احترام در روابط شما احساس اعتماد، ایمنی و سلامتی را ایجاد می کند. احترام ذاتی نیست و چیزی است که شما یاد می گیرید، به همین خاطر آنهایی که دنبال داشتن خانواده ای شاد هستند شیوه احترام گذاشتن را هم می آموزند.
انواع احترام در خانواده
چند حوزه مختلف وجود دارد که باید احترام بگذاریم و آن را پرورش دهیم.
احترام بین زوجین
احترام کودکان به والدین
احترام والدین به کودکان
احترام بین خواهر و برادر
احترام بین زوجین اولین نوع احترام در خانواده است
همانند هر جنبه از زندگی ما، کودکان بیش از آنچه که به آنها می گوییم، تحت تاثیر آنچه که انجام می دهیم قرار دارند. برای احساس امنیت و اطمینان کودکان حیاتی است که ببینند والدینشان به یکدیگر احترام می گذارند، این تکنیک در جلسات مشاوره خانواده توسط مشاور به والدین آموزش داده می شود. والدین باید از بحث و گفتگو در مقابل کودکان اجتناب کنند و بستن در اتاق خواب به این معنی نیست که آنها نمی توانند بشنوند یا تنش و مشاجره را احساس نکنند
والدین باید خیلی مراقب باشند، نه فقط به خاطر رابطه شان، بلکه به این دلیل که کودکان کلمات خشن را می شنوند و فراموش نمی کنند. اگر با عصبانیت شوهر خود را صدا می زنید، به طور خودکار فرزندان خود را مجبور می کنید که در مورد پدر خود چنین عقیده ای داشته باشند. این موقعیت وحشتناکی برای فرزندان شماست پس منتظر مشاهده آثار احترام در خانواده نباشید چون بی احترامی را در خانواده ترویج می دهید.
احترام به فرزندانمان
سخت است که همیشه صبور باشید. ما به عنوان انسان دچار لغزش خواهیم شد. اما اگر متوجه شدید که بی حوصلگی یا استرس شما منجر به بی احترامی به کودکان می شود، باید تمرکز اصلی شما برای ایجاد تغییر باشد.
هیچ کودکی هرگز نباید بشنود، “آیا تو احمق هستی؟” “چرا اینقدر احمقی؟” “احمق نباش” “خفه شو” این نوع عبارات در ذهن کودک فرو می روند. این اعتماد به نفس و عزت نفس آنها را مورد حمله قرار می دهد و باعث می شود که آنها کنجکاو شوند که واقعا احمق هستند! این اصل باعث می شود اهمیت احترام گذاشتن در خانواده بیش از پیش مشخص شود چرا که یک رفتار ساده ما می تواند بر نسل های دیگر تاثیر مستقیم داشته باشدهمین امروز شروع کنید و بفهمید که محرک های شما برای رعایت نکردن احترام در خانواده چه هستند؟ سپس، قبل از اینکه باعث بی حوصلگی و بی احترامی شوید، تصمیم بگیرید که برنامه عملی برای احساسات سریع و گذرا داشته باشید.
احترام به خواهر و برادر
یک مادر جوان، فرزندان زیادی داشت. فرزندانش همیشه با هم دعوا می کردند! او باور نداشت که روزی فرزندانش با هم کنار خواهند آمد. چیزی که او نمی دید این بود که چقدر تلاش کرده تا به فرزندانش یاد دهد با هم کنار بیایند. بی احترامی و نامهربانی همیشه ادامه داشت. آیا آنها در آینده هم به یکدیگر بی احترامی و نامهربانی می کنند؟
بله، آنها بچه های ناکاملی بودند. ما به کودکان یاد دادیم که بهترین دوستان یکدیگر هستند، آنها همیشه خواهر و برادر هستند و باید رفتار خوبی با یکدیگر داشته باشند. وقتی درگیری پیش آمد، ما به آنها کمک کردیم تا طرف مقابل را ببینند و به آنها آموزش دادیم که این مسئله را حل کنند و از هرگونه کینه توزی دست بردارند. آثار احترام در خانواده یا نبودن احترام در خانواده در تمام جنبه های زندگی خود را نشان می دهدحتی در بزرگسالی بچه ها هم نمود پیدا می کند.
بهترین راه آموزش احترام در خانواده چیست؟
راه های زیادی وجود دارد که می توانید احترام گذاشتن در خانواده را به دیگر اعضا آموزش دهید در ادامه به بعضی از مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
۱- با مودب بودن می توانید آثار احترام در خانواده را به دیگران آموزش دهید، همیشه برای آموزش خودتان یک نمونه باشید
۲- بگویید “لطفا” و “متشکرم”
۳- لحن خود را در نظر بگیرید
۴- برای آموزش ادب و احترام در خانواده مسئول خرابکاری های خود باشید
۵- یادگیری نحوه مخالفت کردن
۶- به جای سرزنش کردن، در مورد احساسات خود با احترام و درک متقابل صحبت کنید
۷- قبل از شروع دعوا یا شرزنش دیگر اعضا یک نفس عمیق بکشید تا بر احساسات خود مسلط باشید (این یکی از شیوه های جدید مدیریت خانواده است)
۸- به صحبت های طرف مقابل گوش دهید
۹- تحت هیچ شرایطی داد نزنید
۱۰- از متخصص روانشناس خانواده کمک بگیرید و پذیرای ایده های جدید باشید
نتیجه گیری
همیشه و تحت هر شرایطی باید احترام به خانواده و اعضای آن را در دستور کار خود قرار دهید، خانواده سرمایه بزرگ شماست آن را به بازی نگیرید، متوجه باشید هر نوع رفتار مخرب یا سودمند شما می تواند نتایج بسیاری در آینده یک فرد یا گروهی به نام خانواده داشته باشد.