چهارشنبه ,۱۷ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / پادکست / ❤️ مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم

❤️ مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم

پادکست ❤️ مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم ؛ بشنوید :

 

 

در ابتدا به این نکته می پردازیم که مفهوم هزاره سوم چیست ! هزاره سوم در تقویم میلادی از سال ۲۰۰۰  شروع شده و در سال ۲۹۹۹ به پایان خواهد رسید .

مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم

در این مقاله قصد داریم به تربیت کودکان در هزاره سوم بپردازم .همراه ما باشید.

تربیت کودکان همیشه از موضاعات مهم هر اجتماعی بوده است و همواره جوامع مختلف و متخصصان  زیادی تلاش  کرده اند که بهترین روش ها و متدها را برای تربیت صحیح کودکان ارائه دهند .ما شاهد این هستیم خیلی از این روش ها باگذشت زمان هنوز هم در بسیاری از کشورها  پایه و اساس تربیت کودکان است در کنار آن برخی شیوه های تربیتی بوده اند که گذشت زمان باعث اثبات غلط بودن آن ها شده است و در لابه لای تاریخ گم شده اند .

این جمله برای ما کاملا آشناست (( بچه است ))  ُزمانیکه کودکی کار اشتباهی انجام می دهد به شدت این جمله را از زبان اطرافیان مخصوصا والدین می شنویم .این یعنی تبرئه کودک چرا که بر هیچکس پوشیده نیست که کودکان مسئول رفتار خود نیستند و آنچه که در رفتار و اخلاق کودکان تاثیرگذار است اولا رشدو پرورش توانایی های مادر زادی است و عامل بعدی یادگیری و تجربه است که نقش مهمی در شکل گیری شخصیت کودک در ادامه خواهد داشت و هرگز نباید از این مهم چشم پوشی کرد . و در بحث آسیب شناسی و تحقیق از  افراد زیادی که در سنین بزرگسالی  دچار جرائم بزرگی شده اند برخی از این افراد دلیل جرم را به اتفاقاتی که در کودکی برای آن ها پیش آمده است  ربط داده اند .
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم

یکی از نکات مهم که باید به آن اشاره کنیم مهارت های لازم  برای تربیت کودکان هزاره سوم است .و در این راستا افراد زیادی از جمله والدین و سیستم آموزش و پرورش نقش مهمی را ایفا می کنند .کودکان باید به درستی پرورش پیدا کنند به طوری که یاد بگیرند در هر شرایطی که قرار گرفتند بهترین رفتار چیست و این مهم فقط مختص به محیط خانه و مدرسه نمی شود .بخشی از شخصیت کودکان را جامعه تشکیل می دهد و اگر کودک به درستی تربیت نشود بی شک جامعه تاثیر زیادی بر شخصیت و رفتار او خواهد گذاشت و ممکن است تاثیرات بد و گاها جبران ناپذیری را بر روی او داشته باشد .

در اوایل هزاره سوم شاید کنترل رفتار کودکان چندان سخت نبوده است چرا که کودکان اکثرا تابع رفتار والدین بوده اند  اما در سال های اخیر و با رشد شبکه های اجتماعی در ایران و همچنین افزایش مادران شاغل  ِ جامعه تاثیر  بیشتری را بر روی الگوی رفتاری کودکان دارد .

مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم
مهارتهای لازم برای تربیت کودکان هزاره سوم

ما قصد داریم کودک را تربیت کنیم و آداب اجتماعی ُ فرهنگی و مهارتی را به او آموزش دهیم  بخشی از این  آموزش توسط والدین  و ِمعلم انجام می شود و بخشی تحت تاثیر جامعه است .

برای مثال فرض کنید به  کودک از طریق والدین و معلم  به  کودک آموزش داده شود که هرگز نباید زباله خود را در خیابان رها کند و این الگوی رفتاری در ذهن کودک شکل می گیرد .و تصور کنید این کودک  وارد جامعه می شود یه هر طرف که چشم می اندازد کسی در حال رها کردن زباله های خود در خیابان است !

حال این کودک چطور می تواند پایبند به الگوی رفتاری خود باشد ؟بی شک در این حالت احتمالا جامعه بر تربیت والدین و معلم غلبه خواهد کرد و الگوی رفتاری جدیدی را برای او به وجود خواهد آورد .

یکی از شیوه های تربیتی که والدین و معلمان از آن برای تربیت کودکان استفاده می کنند تنبیه و پاداش  است . که عده ای بر این شیوه تربیتی پافشاری زیادی داشته و در کنار آن عده ای هم آن را کاملا رد می کنند .

پس  باید این را در نظر داشته باشیم  که تربیت کودکان در هزاره سوم تحت تاثیر عوامل زیادی است که نیاز به مشاوره در این زمینه کاملا محسوس است . در مورد تربیت کودکان باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که برای تربیت صحیح کودکان مخصوصا زمانی که کودک وارد محیط مدرسه می شود برای اینکه دچار دوگانگی تربیتی نشود لازم است والدین و معلم با یکدیگر تعامل برقرار کنند  و باید والدین آموزش های لازم برای تربیت کودکان را ببینند و به هیچ عنوان تربیت کودک را  نادیده نگیریم چراکه کودکان همانند برگه ی سفیدی هستند و این ما هستیم که تصمیم می گیریم بر روی آنها چه چیزی بنویسیم .
به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *