چهارشنبه ,۱۷ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / آموزش / ❤️ چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم
چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم
چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم

❤️ چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم

سلام به دوستان و همراهان همیشگی، با این مقاله آموزشی همراه ما باشید تا راه های تبدیل شدن به یک فرد خوش بین در زندگی را به شما عزیزان آموزش دهیم. در ابتدا به تعریف خوش بینی می پردازیم. خوش بینی یکی از ویژگی‌های مهم فردی است که نقش بسزایی را در سبک زندگی افراد و همچنین سلامت روان ایفا خواهد کرد. افرادی که خوش بین هستند در سخت‌ترین شرایط نیز می‌توانند امیدی پیدا کنند و برای بهتر شدن از تلاش کردن دست برندارند. داشتن روحیه قوی در این افراد باعث میشود که بتوانند در طول زندگی کمتر تحت فشار قرار بگیرند و معقولانه تر تصمیم خود را بگیرند.

با ادامه مقاله همراه ما باشید تا روش‌هایی را به شما عزیزان آموزش دهیم که می توانید با استفاده از آن ها خوش بینی را در خود افزایش دهید.

تاثیرات خوش بینی در فرد و زندگی

خوش بینی می‌تواند تأثیرات مثبت متعددی در زندگی افراد داشته باشد که در ادامه به مهم ترین این تاثیرات می پردازیم :

چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم
چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم

سلامت عمومی بالاتر

معمولا افراد خوش بین کمتر در معرض آسیب‌های جسمانی قرار می گیرند و از سلامتی بالاتری نیز برخوردارند. برای مفهوم این موضوع به این مثال توجه کنید؛ تحقیقات نشان میدهد که یک فرد بدبین دو برابر بیشتر از یک فرد خوش بین به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا می شود و همچنین در مبارزه با سرطان به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد شد.

افزایش مقاومت و سرسختی

فرد خوش بین به سادگی تسلیم وقایع ناگوار نمی‌شود. این امر باعث خواهد شد تا پشتکار و تلاش بیشتری نیز از خود نشان داده و احتمال موفقیت خود را افزایش دهد. خوش بینی با افزایش مقاومت به افراد کمک می‌کند تا بتوانند خود را در شرایط دشوار بهتر وفق دهند و عملکرد خود را حفظ نمایند.

سلامت هیجانی بیشتر

تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان میدهد که افراد خوش بین می‌توانند با نگاه خوش بینانه تا حد زیادی روی سلامت روان و افزایش هیجانات مثبت خود اثر بگذارند. برای مثال نتیجه بررسی هایی که روی تعدادی از بیماران مبتلا به افسردگی انجام شد، نشان می دهد که دریافت درمان شناختی رفتاری تأثیرات بلندمدت تری نسبت به درمان‌های دارویی ایجاد می کند و ثبات هیجانی بیشتری را به همراه خواهد داشت؛ زیرا در این درمان به اصلاح تحریفات شناختی بیماران پرداخته می‌شود و میزان بدبینی آن‌ها به این وسیله کاهش می‌یابد. به طور کلی می‌توان گفت که افزایش روحیه خوش بینی می‌تواند به افراد بد بین کمک کند تا سلامت روان خود را ارتقا داده و به وضعیت مناسب‌تری دست یابند.

افزایش طول عمر

انسان‌های خوش بین اغلب عمر طولانی‌تری نسبت به افراد بدبین دارند. برای مثال تحقیقاتی که روی بیماران مبتلا به سرطان انجام شده حاکی این موضوع است. آن دسته از بیمارانی که دیدگاه خوش‌بینانه تری نسبت به زندگی داشتند، به نتایج درمانی بهتری دست یافتند و میزان مرگ ناشی از این بیماری نیز در اینگونه افراد کمتر بوده است.

کاهش استرس

کاهش استرس از مهمترین تاثیرات خوش بینی در زندگی افراد خوش بین است. این افراد نسبت به انسان‌های بدبین و واقع بین استرس کمتری را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. افراد خوش بین اغلب به توانایی‌های خود اطمینان داشته و به همین خاطر مطمئن هستند که در آینده نتایج مثبت و اتفاقات خوبی برای آن‌ها رخ خواهد داد. مشکلات در نگاه این افراد به عنوان یک اتفاق جزئی بوده اما رویدادهای مثبت را دلیل اتفاق‌های مثبت بعدی درنظر می گیرند. ان نگاه های مثبت به تدریج باعث خواهد شد تا این افراد کمتر تحت تأثیر استرس‌های روزانه قرار گیرند و بتوانند به شیوه ای آسان تر با اوضاع سازگار شوند.

ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید، در ادامه به راه‌های افزایش خوش بینی می پردازیم.

چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم
چگونه در زندگی فردی خوش بین باشیم

به نظر شما چگونه می‌توانیم میزان خوش بینی خود را تقویت کنیم؟

اولین را تمرکز روی نقاط مثبت خود است. هیچ انسانی کامل نیست و همه افراد در زندگی نقاط قوت و ضعف گوناگونی دارند. برای اینکه بتوانید به طور مداوم در زندگی خود دیدگاه مثبتی داشته باشید لازم است که با افزایش خودآگاهی در مورد نقاط قوت خود دانش بیشتری به دست آورید و به جای تمرکز روی نقاط ضعف، روی توانایی‌هایتان تمرکز داشته باشید تا بتوانید روزانه در جهت تقویت آن‌ تلاش کنید.

همچنین میتوانید تصویر سازی ذهنی در مورد رویدادهای مثبت آینده داشته باشید. وقتی شما انجام کاری را در ذهن خود تصور می‌کنید، دقیقاً همان بخش‌هایی از مغزتان که در انجام واقعی آن کار فعال خواهند شد، شروع به فعالیت می‌کنند. با استفاده از این ترفند شما می توانید با تصویرسازی ذهنی در مورد رویدادهای مثبت زندگی، بصورت حقیقی هیجانات مثبت را در خود ایجاد کنید و ذهنتان را برای دست یابی به اهدافی که در آینده دارید آماده نگه دارید.

به بهبود گفت و گوهای درونی خود بیاندیشید. شما در هر لحظه از زندگی در حال گفت و گو با خود هستید. اگر این گفت و گوی درونی متشکل از موارد منفی باشد در زندگی روزمرتان نیز تأثیر گذار است. پس برای پرورش خوش بینی خود توجه بیشتری به این افکار داشته باشید و در جهت اصلاح آن تلاش کنید.

همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که فردا روز دیگری است هیچ زمانی فرصت‌های شما به پایان نخواهد رسید. تا زمانی که شما امید داشته باشید؛ می‌توانید فردای بهتری را برای خود بسازید. اگر امروز با شکست مواجه شدید به این فکر کنید که چه زمینه‌های دیگری را برای موفقیت درخود دارید.

توجه کنید که همه انسان ها توانایی‌های منحصر به فردی در خود دارد که اگر به درستی کشف و استفاده شود می‌تواند فرد را به موفقیت برساند. پس شکست‌های امروز فقط میتواند نتیجه شناخته نشدن استعدادهای شما باشد.

شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشد که آیا افراد بدبین هم می توانند به مرور زمان تغییر کرده و به فردی خوش بین تبدیل شوند؟

میتوان به این سوال اینگونه پاسخ داد که ما نمی‌توانیم از انسان‌ها انتظار دگرگونی و تغییر کلی داشته باشیم. مثلا اگر فردی به نوعی بدبینی افراطی داشته باشد، تغییر او بسیار آهسته و اندک صورت خواهد گرفت. اگر این بدبینی بیمار گونه باشد و فرد به اختلال شخصیتی پارانوئید دچار شده باشد، برای تغییر به دریافت درمان‌های تخصصی و طولانی مدت نیاز دارد. و همینطور هرچقدر شدت بدبینی کمتر باشد تغییر با سرعت بیشتری رخ خواهد داد.

به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *