اهمیت به تربیت کودکان می توانید نقش اساسی و تعیین کنندهای را در زندگی آینده آن ها ایفا کند.
دوران کودکی دورانی حساس و مهم در یادگیری کودکان است. در این دوران آموزش به کودکان به سرعت، عمیق و آسان انجام میگیرید.
توانایی کودکان در جنبههای گوناگون و در دورههای مختلف رشد شکوفا خواهد شد. این توانایی ها پایه ی اصلی شخصیت آنها را شکل می دهد.
آموزش مسائل مختلف به کودکان اهمیت بسزایی دارد، به طوری که در زندگی افراد و حتی امور روزانه آنها بهخوبی نمایان است. اهمیت این موضوع به قدری است که باید آموزش را از کودکی و به خصوص پیشدبستانی آغاز کرد، زیرا هرچه کودک در این دوران بیاموزد در دورههای بعدی زندگی خود به آن ها تکیه خواهد کرد.
فراموش نکنید که آموزش در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و… به کودکان می بایست با لحنی دلنشین و هوشمندانه توام باشد.
میتوانید در این خصوص از قصه، داستان و بازی کمک بگیرید تا تأثیرگذاری را به مراتب افزایش دهد.
تعلیم و تربیت فقط وظیفه مربیان و مسئولان آموزش و پرورش نیست، بلکه قبل از آن خانواده به عنوان اولین نهاد نقش مهمی در آموزش فرزندان دارد.
در واقع خانواده آموزشهای لازم از جمله مهارتهای زندگی، اعتماد به خود و خانواده، تصمیمگیری، حل مسئله، برقراری ارتباطات اجتماعی و قدرت نه گفتن را به فرزند خود ارائه می دهد.
کودک در مدرسه نیز ضمن بهرهگیری از این آموزشها مشارکت گروهی را آموخته و توانایی هایش را در تمام ابعاد دینی، علمی، آموزشی و اجتماعی پرورش می دهد. مدرسه میتواند استعدادهای کودکان را شناسایی و شکوفا سازد.
کودکان قبل از ورود به مدرسه رفتارها و مهارتهای گوناگونی را توسط خانواده خواهند آموخت و با آموزههای خود به مدرسه وارد میشوند. ضرورت دارد که والدین به فرزندان خود آموزش های صحیح و مناسبی را داده باشند.
کودک باید از سمت خانواده و مدرسه مورد حمایت قرار گیرد تا از آسیبهای اجتماع در امان باشد.