یکشنبه ,۱۴ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / آموزش / یک آزمایش ساده برای فهمیدن اینکه کمبود خواب داریم یا خیر؟

یک آزمایش ساده برای فهمیدن اینکه کمبود خواب داریم یا خیر؟

طبق اعلام سازمان خدمات سلامت ملی انگلستان (NHS) از هر سه نفر، یک نفر به دلایل استرس، تکنولوژی، آوردن کارها به منزل و … از کم خوابی رنج می برد. این آمار بسیار نگران کننده است چراکه مشکلات بسیاری را در پی خواهد داشت.

کم خوابی تاثیرات بدی را روی سلامت جسمانی شما خواهد گذاشت و ممکن است شما را در خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر چاقی، دیابت و مشکلات قلبی قرار دهد. اما از کجا بدانیم که از کم خوابی رنج می بریم یا خیر؟

خیلی ساده است، برای فهمیدن این قضیه به یک قاشق و یک سینی فلزی احتیاج دارید. دکتر مایکل موسلی آزمایش Sleep Onset Latency را پیشنهاد می کند که توسط ناتانیل کلیتمن، استاد دانشگاه شیکاگو توسعه یافته است.

اساس کار این آزمایش بر این است که «در یک فضای تاریک و آرام اتاق خود در ساعات اولیه بعدازظهر روی تخت خود دراز بکشید و سعی کنید در حالتی که قاشق را در دست دارید در کناره ی تخت بخوابید، به گونه ای که درصورت به خواب رفتن شما قاشق از دستتان افتاده و به سینی برخورد کند تا با ایجاد صدا از خواب بلند شوید. به یاد داشته باشید که قبل از بستن چشمانتان ساعت را چک کنید و پس از به خواب رفتن و بیدار شدن، مجددا ساعت را چک کنید تا ببینید چه مدت گذشته است»

طبق گفته ی پروفسور ناتانیل کلیتمن در صورتی که شما در ۵ دقیقه به خواب روید، به شدت از کم خوابی رنج می برید، اگر در ۱۰ دقیقه خوابتان ببرد نشان می دهد برای خوابیدن در شب ها اندکی مشکل دارید و در نهایت اگر در ۱۵ دقیقه خوابتان برد شما از میزان خواب کافی برخوردار هستید.

البته این نکته نیز قابل ذکر است که به هر دلیلی ممکن است قاشق از دستتان نیفتد. در این مورد دکتر موسلی توصیه می کند از روش های ساده تر این آزمایش استفاده کنید به طور مثال ساعت را روی ۱۵ دقیقه کوک کنید و ببینید که آیا قبل از به صدا درآمدن زنگ خوابتان می برد یا خیر؟

به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *