دوشنبه ,۲۶ مهر ۱۴۰۰
سرخط خبرها
خانه / سلامت و بهداشت / پس از ترک مصرف قند چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد؟

پس از ترک مصرف قند چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد؟

بسیاری از مردم جهان بیش از آن که متوجه باشند، قند مصرف می کنند. اگر دوستدار خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین هستید، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که قند بیش از اندازه برای سلامت شما چندان شیرین نخواهد بود.

قند طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات کاملا خوب است. مشکل زمانی آغاز می شود که بیش از میزان توصیه شده قند افزوده شده در غذاها و نوشیدنی ها را مصرف می کنید. به گفته انجمن قلب آمریکا، بیشینه مقدار قند افزوده شده که یک نفر در روز می تواند مصرف کند برابر با:
مردان: 150 کالری در روز (37.5 گرم یا 9 قاشق چایخوری)
زنان: 100 کالری در روز (25 گرم یا 6 قاشق چایخوری)

قند افزوده شده یکی از بدترین مواد تشکیل دهنده در رژیم غذایی مدرن است. قند افزوده شده کالری خالی بدون مواد مغذی افزوده شده را به ارمغان می آورد و به بسیاری از مشکلات سلامت منجر می شود.

منابع اصلی قندهای افزوده شده شامل نوشیدنی های غیر الکلی، آب نبات ها، کیک ها، کلوچه ها، و نوشیدنی های میوه ای پردازش شده هستند. با این وجود، مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که دارای قند افزوده شده هستند.
فواید کاهش و حذف قندهای افزوده شده از رژیم غذایی بی شمار هستند. در ادامه قصد داریم آن چه برای بدن پس از ترک قند رخ می دهد را ارائه کنیم.

جلوگیری از افت انرژی
خوردن قند زیاد می تواند به افت انرژی منجر شود و احساس خستگی و تحریک پذیری را در شما ایجاد کند. مصرف مقادیر زیاد هر نوع قندی در ابتدا به نظر می رسد سطوح انرژی را نسبت به مقدار مصرف شده افزایش می دهد. اما خیلی زود نتیجه ای جز کاهش شدید سطوح انرژی نخواهد داشت.

قند به سرعت تجزیه می شود و به افزایش ناگهانی سطوح قند خون منجر می شود. طی این زمان، مغز تولید اُرکسین، نوروپپتید مسئول احساس هشدار، را متوقف می کند.
مطالعه ای که در سال 2014 در نشریه Physiology & Behavior منتشر شد، نشان داد، موش هایی که یک رژیم غذایی کم چربی، با قند بالا و آرد پالایش شده را مصرف کرده اند، چاق‌تر بوده و تمایل کمتری به کار برای دریافت پاداش نسبت به موش هایی که یک رژیم غذایی متعادل داشته، نشان داده اند.

قند بیش از اندازه، مغز، اعصاب، دستگاه گوارش و عضلات را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر بدن شما مواد مغذی مناسب را دریافت نکند با خستگی و بیزاری مواجه خواهید شد. به جای مصرف یک نوشیدنی یا دسری شیرین می توانید میان وعده ای سرشار از پروتئین را انتخاب کنید تا سطوح هوشیاری و انرژی خود را بالا نگه دارید.

کمک به کاهش وزن
قند کالری های خالی به بدن می رساند و موجب افزایش وزن می شود. هنگامی که بیش از اندازه قند مصرف می کنید، بدن میزان مورد نیاز را تبدیل به انرژی می کند و میزان اضافی را در قالب چربی ذخیره می کند. در نهایت، این چربی های افزایش یافته خود را در دور کمر، باسن، ران ها و صورت نشان می دهند.

مطالعات مختلف رابطه بین قند و افزایش وزن را تایید کرده اند. مطالعه ای که در سال 2001 در نشریه The Lancet منتشر شد، نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند با چاقی در کودکان مرتبط است.
مطالعه ای که در سال 2005 در نشریه Nutrition & Metabolism منتشر شد از افزایش هشدار دهنده مصرف فروکتوز به عنوان عاملی مهم در اپیدمی چاقی و دیابت های مقاومت به انسولین هم در کودکان و هم بزرگسالان خبر داد.

نتایج مطالعه ای دیگر که در سال 2006 در نشریه International Journal of Obesity منتشر شد، نقش نوشیدنی های شیرین شده با قند در چاقی را تایید کرد.
ترک مصرف قند می تواند به کاهش وزن کمک کند و از مشکلات سلامت که اضافه وزن به ارمغان می آورد، جلوگیری کند. در ابتدای مسیر ترک قند ممکن است هوس و تمایل بیشتری به مصرف قند داشته باشید، اما با گذشت زمان این هوس کمتر می شود.

کاهش خطر ابتلا به دیابت
مصرف بیش از اندازه قند به رسوب چربی در اطراف کبد منجر می شود که با گذشت زمان نتیجه ای جز مقاومت به انسولین از طریق تحت تاثیر قرار دادن عملکرد لوزالمعده نخواهد داشت.

مطالعه ای که در سال 2004 در نشریه Journal of the American Medical Association منتشر شد، نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند با افزایش وزن بیشتر و خطر افزایش یافته ابتلا به دیابت نوع 2 در بانوان مرتبط بوده است.

مطالعه ای دیگر که در سال 2010 در نشریه Diabetes Care منتشر شد، نشان داد که افزون بر افزایش وزن، مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین شده با قند با ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 مرتبط بوده است.

مطالعه ای که در سال 2013 در نشریه Plus One منتشر شد به تجزیه و تحلیل چندین مطالعه پرداخته بود و نتیجه گیری کرد که در دسترس بودن قند یک عامل تعیین کننده آماری قابل توجه از میزان شیوع دیابت در سراسر جهان است.

از آنجایی که قند مصرفی احتمالا یکی از دلایل اصلی دیابت است، افرادی که در معرض خطر بیشتر ابتلا به این بیماری طی سال های پیش رو قرار دارند، با پرهیز از مصرف قند می توانند از فواید پرهیز از مصرف آن بهره‌مند شوند.

بهبود سلامت دهان و دندان
مصرف زیاد قند و سلامت ضعیف دهان و دندان با یکدیگر پیوند خورده اند. هنگامی که مصرف بیش از اندازه قند با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ترکیب می شود، نتیجه فاجعه بار خواهد بود. صدها باکتری داخل دهان وجود دارند که بسیاری از آنها مفید هستند. با این وجود، برخی باکتری ها از قند تغذیه می کنند و اسید تولید می کنند.

اسید می تواند مینای دندان که لایه درخشان و محافظ دندان محسوب می شود را تخریب کند. این شرایط می تواند به پوسیدگی دندان منجر شود که در صورت عدم درمان به دردهای شدید و احتمال از دست رفتن کامل دندان ختم می شود.

قند و دیگر کربوهیدارت های قابل تخمیر موجب تحریک باکتری های داخل دهان و تولید اسید توسط آنها و کاهش سطح pH می شود. حاصل این شرایط آغاز دمیلینه شدن دندان است. پس اگر دوست ندارید از پوسیدگی دندان، از دست دادن دندان یا دیگر مسائل سلامت دهان و دندان رنج ببرید، مصرف قند را محدود کنید.

به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *