نتایج پژوهشی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا انجام شده نشان میدهد که تکامل هوش انسان با اندازه مغز و میزان تامین خون در مغز او ارتباط دارد.
نتایج این پژوهش که در قالب همکاری بینالمللی بین کشورهای استرالیا و آفریقای جنوبی انجام شده، نشان میدهد مغز انسان در طول دوره تکاملاش نه تنها بزرگتر شده، بلکه انرژی بیشتری دریافت میکند و نسبت به قبل تشنه خون بیشتری است.
تیم پژوهش، این موضوع را اندازهگیری کردند که در طول زمان چه تغییراتی در جریان خونی که به مغز نیاکان ما میرفته، ایجاد شده است و به این منظور، ابعاد دو حفره موجود در جمجمه انسان را که محل گذر شریانهای خونی به مغز هستند ارزیابی کردند. نتایج این ارزیابی به پژوهشگران این امکان را داد که افزایش هوش انسان را در دوران تکامل او بررسی و ارزیابی کنند.
پروفسور امریتوس راجر سیمور، مدیر این پروژه، میگوید: «در طول دوره تکامل انسان، اندازه مغز او حدود ۳۵۰ درصد افزایش یافته، اما ما دریافتیم که جریان خون ورودی به مغز طی این دوران، به طرز شگفتآوری ۶۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. به اعتقاد ما، این موضوع احتمالا به نیاز مغز به برآوردن پیوندهای پرانرژی میان سلولهای عصبی مرتبط است که باعث تکامل در تفکر و یادگیری پیچیده در مغز انسان میشود. برای اینکه مغز ما باهوش باشد، باید به طور مداوم به آن اکسیژن و مواد مغذی از خون برسد. بنابراین هر چه مغز از نظر متابولیسمی فعالتر باشد، به خون بیشتری نیاز دارد، در نتیجه شریانها و عروق خونی بزرگتر میشوند».