دوشنبه ,۸ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / خانواده / روند رو به رشد ازدواج سفید در جامعه

روند رو به رشد ازدواج سفید در جامعه

مجید ابهری، رفتار شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ، با اشاره به رواج ازدواج سفید در جامعه اظهار داشت: از چندین دهه پیش تا بحال در بسیاری از کشورها زندگی بدون تعهد قانونی بین زنان ومردان وجود داشته که برخی از زوج ها آنرا به پیوند قانونی زناشویی ترجیح داده اند و این روند چند سالی است که در جامعه ما نیزبدلیل افزایش آمار طلاق وکاهش آماراین نوع پیوند ظاهر و شروع به رشد کرد.

وی تصریح کرد: ازدواج سفید از آن جهت که هیچ سندی بین زوج ها امضا نمی شود وشناسنامه شان فاقد مهر ازدواج خواهد بود در کالبد شکافی این زندگی ، 60 درصد از مردان در این روش متاهل و 15 درصد مردان وزنان شکست خورده که با تجربه ای تلخ از زندگی قبلی و ترس از ازدواج مجدد این نوع از رابطه انتخاب کرده اند و یا زنان و مردانی که به نظر خودشان سن آنها از مرز مقرر سن ازدواج گذشته و دیگر میلی به تشکیل خانواده ندارند، در این شکل مرد و زن هر دو توانایی مالی داشته و زندگی را بر اساس توافق متقابل مالی پی ریزی می کنند.

این رفتار شناس ادامه داد: اولین اشکال درازدواج سفید تقویت نوعی از خودفروشی در قالب زندگی است چرا که زندگی مخفی ودور از چشم اقوام ونزدیکان مخصوصا وقتی مردان متاهل هستند؛موجب تحقیر زنان و خستگی روحی آنها می شود.

ابهری افزود: بلاتکلیفی بیوه های جوان و از دست دادن فرصتهای مناسب ،دومین ایراد چنین پیوندها بوده که از بین رفتن قبح روابط غیر متعارف و آمادگی برای پذیرش اینگونه روابط در آینده ،از عارضه های  منفی در این مقوله هستند.

وی با بیان عوارض منفی و ناهنجاریهای گفته شده تاکید کرد؛ از اصلی ترین نتایج منفی ازدواج سفید ،کاهش تمایل ازدواج در جوانان است که با وجود این روش نادرست دیگر جوانان حاضر به پذیرش مسئولیت ازدواج و قبول هزینه های مادی ومعنوی نخواهند بود و نیز دومین خطر جدی ایجاد تزلزل در ارکان خانواده وکمرنگ شدن صداقت وتعهد در خانواده است.

این رفتار شناس در پایان گفت: در چنین پیوندهایی بیشترین لطمه به بانوان وارد می شود چرا که با تن دادن به رابطه غیر رسمی و غیرثبتی ،سرنوشت و احساساتشان به بازی گرفته شده و هجوم افسردگی بر روح و روانشان جبران ناپذیر خواهد بود بنابراین زندگی پاک و شرافتمندانه و دشوار صدها بار شرف دارد به لکه دار نمودن عفت و ناموس.
به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *