دوشنبه ,۸ خرداد ۱۴۰۲
سرخط خبرها
خانه / خانواده / رواج هشدارآمیز «ازدواج سیاه» رابطه ای که زندگی دختر را سیاه می کند!

رواج هشدارآمیز «ازدواج سیاه» رابطه ای که زندگی دختر را سیاه می کند!

دکتر امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه ضمن هشدار نسبت به رواج «ازدواج سیاه» می گوید: رواج روابط غیررسمی و عقدی بین دختران و پسران با عنوان «ازدواج سفید» به دلیل عدم پایبندی به اصول دینی و مذهبی است.

وی گفت: «ازدواج سفید»، ازدواج هایی است که دختران و پسران بدون انکه عقد کنند زیر یک سقف می روند، البته من اسم آن را «ازدواج سیاه» می گذارم، چراکه زندگی دختر سیاه و تباه می شود.

قرایی مقدم با بیان اینکه چنین روابطی از قبل از انقلاب وجود داشته و اکنون رشد آن افزایش پیدا کرده است، افزود: هدف از تشکیل خانواده ارضای غریزه جنسی نیست، بلکه دوام و بقای جامعه و موفقیت فرزندان و آینده کشور است، مسئله ی ارضای غریزه جنسی شاید کمترین اهمیت را در تشکیل خانواده داشته باشد، این مسئله ی مهمی است که امروز به آن توجه نمی شود.

وی سپس به دلایل رواج این نوع رابطه بین دختران و پسران پرداخت و اضافه کرد: تجردگرایی دختران، کمرنگ شدن اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی مردم، الگوبرداری از ماهواره و رسانه های بیگانه بویژه سریال های ساخت ترکیه و امریکای جنوبی از جمله عوامل رشد «ازدواج سفید» هستند.

این استاد دانشگاه در گفتگو با انتخاب ادامه داد: از سوی دیگر، بی اعتنایی به نظام خانواده، عدم مسئولیت پذیری دختران و پسران برای زندگی اجتماعی و جامعه پذیر کردن آنها، نبود امکانات برای ازدواج از جمله مسکن و بیکاری می تواند در شکل گیری چنین روابطی تاثیر گذار باشد.

قرایی مقدم تصریح کرد: در واقع جوانی که شغل ندارد به سمت زندگی بدون تعهد با یک دختر می رود.

این جامعه شناس به «انتخاب» گفت: این نوع روابط  مسلماً تدوام ندارد و تنها تا زمانی ادامه پیدا می کند که دختر بر و رویی دارد، در حقیقت این زنان تبدیل به روسپی می شوند.

وی با بیان اینکه، این نوع روابط در اصطلاح «خانوده سفید» نیز خوانده می شود، گفت:  البته این ها خانواده تشکیل می دهند، بلکه یک خانوار را شکل می دهد، چراکه خانواده به معنای وصلت دختر و پسر و تشکیل یک زندگی است اما خانوار زمانی استفاده می شود که افرادی زیر یک سقف زندگی می کنند، مانند سربازان یک سربازخانه.

قرایی مقدم گفت: این نوع ازدواج بیشتر به زبان دختر تمام می شود، چراکه این دختر به نوعی روسپی گری می کند، پسر ممکن است با مشکلات روحی مواجه شود اما دختر زندگی اش را از دست می دهد.

وی با بیان اینکه این نوع روابط بیشتر در شهرهای بزرگ وجود دارد، افزود: در صورت تسهیل ازدواج و شکل گیری خانواده و افزایش میزان پابندی به اصول دینی چنین ازدواج های سیاهی در سطح جامعه کاهش پیدا می کند.

به این نوشته امتیاز بدید

درباره ی فائزه وجداندار

محفل کوچکی ساخته ام برای آنان که میخواهند گوشه ای از دنیای بزرگ روانشناسی و روابط اجتماعی و اطلاعات سلامتی را دریابند ... و راه ارتباطی باشد برای من و شما . فائزه وجداندار هستم محقق و پژوهشگر روانشناسی روابط و کارشناس تکنولوژی آموزشی افتخار همکاری با مجموعه های بزرگی را داشته ام که یادآوری نام هرکدام شان افتخاریست وصف نشدنی مرکز تحقیقات یونیسف در ایران مرکز علمی و فرهنگی کانون مرکز توانبخشی خانه نگین موسسه خیریه محک مرکز تحقیقاتی امام رضا مجتمع آموزشی نصر نوین مجتمع آموزشی نیکان مجتمع آموزشی واله و .... در زمینه کودکان و نوجوانان و جوانان و همسران و اسیب های اجتماعی رفتارهای آنان تحقیقات میدانی انجام داده ام که به زودی در وبسایت منتشر خواهم کرد...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *